Berättelsen om Bertha en av våra hyrcyklar

Våra cyklar får vara med om mycket
följ berättelsen om våran lila färgade Bertha på hennes bravader i Bohuslän, Bertha är en ljus lila damcykel av märket REX hon köptes in för länge sedan av Kungsförmedling för att rulla som hyrcykel i Kungshamn/Smögen, på hösten fick hon ett nytt hem hos cykel handlaren Gravarn där hon numer tjänstgör till allas belåtenhet, bland alla systrar finner vi några bröder och en storebror med betoning på stor, han har nämligen 3 hjul och är barnens favorit då de kan åka i den stora lådan.


Kungshamn  
Nåväl Bertha älskar att synas på alla tänkbara platser så som utsikts platsen uppe vid de stora masterna på Tjuvsunds berget (tyvsuns berge) mitt i Kungshamn där kan man se halva Bohuslän från norra/västra Orust ända upp till Väderöarna,

Parkeringen vid Smögenbron är en av Sveriges mest fotograferade platser och här är Bertha nästan varje dag under högsommaren (semester veckorna) och här har Bertha blivit fotograferad från alla vinklar, höger vänster, upp i från ner ifrån ja bara fantasin har nån begränsning vad gäller vinklar på den cykeln och denna förtjusande bakgrund. Strax nedanför Smögenbron ligger norra änden av Kungshamns strandpromenad och Fäldt´s brygga som serverar kommunens största och godaste räkmackor.

det bästa hon vet är att se på Stenaline´s stora Oslo färja (Stena Saga) när den kommer smygandes alldeles utanför Smögen.


Ramsvik  
Hon vill så gärna ta med dig på en tur ut på natur reservatet Ramsvik och när du cyklat runt där en stund så finns det inget bättre än ett dopp i havet och i den norra änden på Ravsvik finns det dessutom en sandstrand som är lång grund å barnvänlig.


Tången  
Längst ned på Tången finns Kungshamns mest besökta badplats som har det mesta, nakna klippor, sand mellan tårna och krabbor. Här finns även de äldsta delarna av Kungshamn med de pittoreska sjöbodarna i Tångkilen och museie båten Asta som ligger vid bryggan och segelbåtarna som ligger utanför Tôllar ô seiels sjöbod (http://tollaroseiel.se/index.html).Bohus-Malmön  
Bohus-Malmön ligger mitt i stenriket, med dess långa släta hällar i väst, har man aldrig legat på en sol värmt granit häll så är detta ett måste att åka längt ut till draget för att prova på detta någon gång i livet, Bertha stor trivs ute på dessa hällar i solen.
sedan tar man en tur ned till hamnen på andra sidan av ön för att kolla in folket och alla stora lyxbåtar som ligger där och kanske äta lite på någon av returangerna på bryggan.


Smögen  
Säger man Smögen tänker alla på båtar sjöbodar salta bad och party,

men det är så mycke mer bara man tittar runt lite bakom

tänk dig att för 100 år sedan gick Evert Taube på dessa Bremers krog och gaget kanske var en tallrik mat och ett
.
sjöbodarna så dyker pärlorna fram ,
bryggor med sin gitarr och kanske tog sig ton nere på
glas vin.


Tja vist är Bertha vacker eller hur ;)
.
.